Članstvo

Osigurava zaštitu prava hrvatskih branitelja Domovinskog rata, zaštitu otkaza da im ugovor o radu ne može prestati bez njihove suglasnosti...

Više

Akcije

Udruga okuplja sudionike Domovinskoga rata koji rade na Hrvatskim željeznicama radi zaštite i pružanja različitih vrsti pomoći svojim članovima.

Više

Odmaralište

Udruga djeluje na čitavom području Republike Hrvatske, a radi ostvarivanja ciljeva udružuje se u zajednice ili u međunarodne institucije u svijetu.

Više

Obljetnica proslave Oluje 2018. g.

UBIDRA HŽ svake godine 05. kolovoza organizira odlazak u Knin na obljetnicu proslave Oluje. Predsjedniku udruge Siniši Masteliću i Ogulincima na središnjoj proslavi na kninskoj tvrđavi pridružio se ogulinski general Matre Pađan.

OGportal

Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na željezničkom kolodvoru Lička Jesenica.

Dana 26.10.2016. u željezničkom kolodvoru Lička Jesenica otkriveno je spomen obilježje sedmorici pripadnika 1. gardijske brigade „Tigrovi“ i dvojici djelatnika HŽ-a pripadnika ogulinske 143. brigade „Vještice“ koji su poginuli u Domovinskom ratu u masivu Male Kapele.
Spomen obilježje sagradili su UBIDR-a HŽ Podružnica Ogulin i Udruga 1. gardijske brigade „Tigrovi“ Podružnica Karlovac. Spomen obilježje je otkrio Ministar branitelja general Tomo Medvjed i predsjednik UBIDR-a HŽ Siniša Mastelić.
Otkrivanju spomenika bili su nazočni i predstavnici županije Karlovačke, Grada Ogulina, Općine Josipdol i Saborsko, predsjednik Uprave HŽ-Infrastrukture g. Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ-Putničkog prijevoza g. Dražen Ratković, predstavnici obitelji poginulih branitelja, željezničari, ratni veterani i predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

PRISJEĆANJE NA POGINULE ŽELJEZNIČARE

Uoči Svih svetih UBIDR Hrvatskih željeznica organizirao je tradicionalni susret s roditeljima i djecom poginulih hrvatskih branitelja željezničara. U Plavome salonu zagrebačkoga Glavnog kolodvora roditelje su pozdravili čelnici UBIDR-a, predsjednik Uprave HŽPP-a Dražen Ratković, član Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Vuković i ravnateljica Ureda Uprave HŽ Carga Ivana Bulimbašić Paulin.
Predsjednik Podružnice Zagreb UBIDR-a Drago Ivanković istaknuo je kako je, nažalost, svake godine sve manje roditelja željezničara branitelja, a djeca imaju svoje obveze: - Vrijeme prolazi, a uspomene i dalje traju i dok god djeluje naša udruga, naši kolege i vaši sinovi neće biti zaboravljeni.
Predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Dražen Ratković istaknuo je kako željezničari upravo u ovakvim prigodama, kada se prisjećaju velikog broja poginulih svoji radnika, pokazuju jedinstvo.
Nakon svete mise zadušnice u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici, delegacije su na Mirogoju položile vijence i zapalile svijeće pokraj središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja te na spomen-grobnici žrtava željezničke nesreće '74. Predstavnici UBIDR-a i roditelji poginulih branitelja potom su na grobovima poginulih branitelja željezničara zapalili svijeće. U organizaciji UBIDR-a u cijeloj su se Hrvatskoj služile mise zadušnice i polagali vijenci na grobove poginulih željezničara.

Proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja

Naš najveći braniteljski dan proslavili smo, nakon polaganja vijenaca kod spomenika u Ogulinu, odlaskom u Knin na središnju proslavu.
Naša mala, ali vesela ekipa susrela se s braniteljima iz cijele Hrvatske pa tako i s prijateljima s kojima smo zajednički učestvovali u Oluji, najsvjetlijoj akciji Domovinskog rata.
Kao i obično sve se završilo u Bibinju na ručku i druženju.

Više