Naši veterani po povratku iz Domovinskog rata

Pratimo druge medije koji imaju priče o našim članovima, veteranima iz Domovinskog rata, o njihovim ratnim putovima i o tome kako su nastavili s radom na HŽ-u.
Donosimo razgovor s šefom kolodvora-područja Gornje Dubrave sa portala "direktno.hr".

direktno.hr

SINIŠA MASTELIĆ OSTAJE PREDSJEDNIK

9. izborni sabor UBIDRA HŽ

U svečanoj sali zagrebačkog hotela Laguna 25. travnja uz nazočnost 66 delegata s pravom glasa na Sabor je došlo i četrdesetak članova UBIDR-a HŽ-a. Gosti na Saboru bili su Jure Sertić, predsjednik Uprave AKD-a kao izaslanik ministra branitelja Tome Medveda, Nikola Ljuban, član Uprave HŽ Infrastrukture, Uprava HŽ Putničkog prijevoza, Gordan Žurga, predsjednik Uprave HŽ Carga, Goran Jurišić, predsjednik Uprave TSŽV-a, Boris Gobac, predsjednik Uprave Održavanja vagona, te Zoran Maršić, Marko Gašpar, Slavko Proleta i Ivan Forgač, predstavnici sindikata te predstavnici Saveza udruga branitelja radnika Hrvatske.
Izvještaj o radu UBIDR-a HŽ-a u protekle četiri godine podnio je Siniša Mastelić, predsjednik Udruge. Kronološki je prezentirao rad Udruge te istaknuo to da prema posljednjem popisu UBIDR HŽ-a u dvadeset podružnica ima oko 1500 aktivnih članova. Osnovne su zadaće UBIDR HŽ-a briga o željezničarima braniteljima u svim društvima hrvatskih željeznica, pomaganje djeci poginulih branitelja oko obrazovanja i zapošljavanja, briga o invalidima Domovinskog rata, obilježavanje uspomena na poginule branitelje, godišnjica stradavanja Vukovara i Škabrnje te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te prigodna okupljanja branitelja na izletima i sportskim susretima. Tom prigodom Mastelić je zahvalio upravama željezničkih društava na dosadašnjoj suradnji u pružanju pomoći braniteljima te izrazio vjeru da će se ona i nastaviti.
Istaknuo je i to da je UBIDR HŽ-a učlanjen u Savez udruga branitelja radnika Hrvatske u koji su učlanjene braniteljske udruge Hrvatskih šuma, Hrvatske elektroprivrede, HT-a, RIZ-a, Petrokemije, Zagrebačkog holdinga i ostalih. Željezničarima je pak posebno priznanje to da je Siniša Mastelić izabran za predsjednika Saveza udruga branitelja radnika Hrvatske.
U svojemu govoru Mastelić je istaknuo: Naša je udruga aktivno sudjelovala u izradi Zakona o braniteljima. Bio sam dio tima koji je radio na njegovoj izradi i to smatram priznanjem djelovanju naše udruge. Koristim priliku te pozivam sve članove Udruge da se još više angažiraju u njezinu radu na korist branitelja koji rade na željeznici.
Financijsko izvješće o proteklome razdoblju podnio je tajnik UBIDR-a HŽ-a Mate Vučić, a izvještaj Nadzornog odbora izložio je Miroslav Drenjančević. Nakon što su delegati usvojili izvještaje pristupilo se izborima novog predsjednika te članova Središnjeg odbora, Suda časti i Nadzornog odbora.
Najzanimljiviji dio svakako je bio izbor novog predsjednika. Za tu su se funkciju kandidirali Siniša Mastelić i Anto Šendo. Nakon brojenja glasova veći broj glasova dobio je dosadašnji predsjednik Siniša Mastelić koji je time dobio mandat i za sljedeće četiri godine.

Branimir Butković

Skupština UBIDRA HŽ-a u Ogulinu 2018. g.

Predsjednik Središnjeg odbora je Siniša Mastelić, koji je ujedno i na čelu Saveza udruga branitelja radnika RH, a u Savez su okupljene najvažnije udruge branitelja, od MUP-a, HV-a, HEP-a, Hrvatskih pošta, Hrvatskih šuma, Hrvatskih željeznica, Petrokemije, Đure Đakovića i Zagrebačkog holdinga na skupštini Udruge branitelja HŽ-a u Ogulinu.

OGportal

Upoznavanje s predizbornim programima 2015. g. vezanim uz razvoj željezničkog sektora u RH

Tijekom predizborne kampanje vrlo često se spominje ulaganje u željeznicu no putem medija nemamo prilike dobiti detaljnije informacije o konkretnijim planovima političkih stranaka za željeznički sektor.
Kako bi svim svojim članovima i svim radnicima koji žive od željeznice što bolje približili planove političkih stranaka, pozvali smo stranke da nam detaljno predstave svoje planove.

Više

Što nudi HDZ

Što nudi HSLS


Što nudi HDSSB

Sastanka Središnjeg odbora UBIDR-e 02.10.2015.

Dana 02. kolovoza 2015. u odmaralištu UBIDR-a HŽ u Bibinju sa početkom u 11,00 sati održana je sjednica Središnjeg odbora UBIDR-a HŽ Zagreb na kojem su sudjelovali predstavnici podružnica UBIDR-a HŽ iz cijele Hrvatske.
Sastanak je imao tri teme i to: trenutno stanje na HŽ-u, organizacija sportskih susreta UBIDR-a HŽ i plan održavanja odmarališta u Bibinju.

Zapisnik